Team Building CS143

Jabatan Sains Matematik & Satistik, FSKM UiTM Cawangan Perlis telah menganjurkan program Team Building pada 19 Februari 2017. Program ini telah dihadiri oleh 105 orang pelajar semester 2 program CS143. Tujuan program ini diadakan ialah untuk memupuk semangat setiakawan, sifat kepimpinan, semangat bekerjasama secara berkumpulan dan sifat tolong-menolong di kalangan peserta. Disamping itu, program ini dapat melatih peserta supaya mementingkan masa dan berdisiplin.

Program ini telah dikendalikan oleh Siti Hafawati bt  Jamaluddin, Nur Hidayah Ab Raji, Siti Sarah bt Raseli dan Nordianah bt Jusoh. Fasilitator adalah terdiri daripada pensyarah Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi (FSSR) iaitu Masshera bt Jamaludin dan Ellail Ain bt Mohd Aznan  dengan dibantu oleh 22 orang pelajar daripada fakulti berkenaan.

Aktiviti dijalankan melibatkan aktiviti berkumpulan diantara peserta dan fasilitator iaitu persembahan ‘trademark’ kumpulan dan melukis bendera kumpulan, senamrobik yang dipimpin oleh pensyarah dan fasilitator FSSR dan mencari harta karun yang bertajuk “Finding the Nutritious Food’.